Product was successfully added to your shopping cart.
PIŠITE NAM

info@reklameenya.com

POKLIČITE NAS

041 933 981

Ali so folije samolepilne?

Folije za steklo so samolepilne. Pri nakupu prejmete navodilo za montažo.

V kakšnih dimenzijah so folije?

Folije za steklo so v rolah in se prodajajo v tekočih metrih. Širino nadjete v opisu posamezne folije. Na željo vam folijo razrežemo. 
V primeru, da potrebujete majhen kos nam posredujte točne dimenzije. Morda se bo našel na zalogi kakšen primeren kos manjših dimenzij.

Kakšna je življenska doba folij?

Življenska doba se razlikuje glede na tip folije in se giba med 5-15 let. Bolj točne podatke najdete v opisu posamezne folije.

Kako izbrati pravilen tip folije za steklo?

Z veseljem vam bomo pomagali pri pravilni izbiri. Kontaktirajte nas po e-mailu: info@reklameenya.com ali telefonu 041 933 981 (ponedeljek-petek 8.00 - 16.00 ure). V pomoč nam posredujte naslednje podatke: vaše potrebe in želje, okvirno kvadraturo potrebne folije (število stekel in okvirno velikost stekel), tip stekla (enojno steklo, termopan dvojno steklo...).

Zaščita pred pogledi

Za zaščito pred pogledi v dnevnem in nočnem času se uporablja tako imenovana "peskana folija" v videzu peskanega stekla. Prepušča zelo veliko svetlobe in pri tem  ščiti vašo zasebnost. Lahko se vidi skozi steklo in folijo senca postave ali predmeta, če je ta zelo blizu folije. Peskana folija je zelo primerena za kopalnice, tudi tuš kabine, steklena vrata, steklene predelne stene.
Popolno zaščito pred pogledi v dnevnem času in v nočnem času vam zagotavlja bela samolepilna folija. Ne prepušča svetlobe. Uporablja se za kleti, garaže, skladišča in druge prostore v katerih ne želite sonca in svetlobe.

Zrcalna folija

Zaradi odseva, ki močno spominja na pogled v ogledalo je priljubljen izraz "zrcalna folija". Pri dnevni svetlobi ščiti pred pogledi v notranjost. Ponoči (pri prižgani luči v prostoru) se vidi v steklu z notranje strani zanimiv zrcalen odsev. V nočnem času potrebujete drugo zaščito pred pogledi (žaluzije, rolete, temne zavese...). Je zelo praktična izbira za okna in steklena vrata v pritličnih prostorih.

Zrcalna folija ni nadomestilo za ogledalo in se uporablja samo za montažo na steklene podlage. 

Zaščita pred pogledi in soncem

"Zrcalna solarna folija" odbije zelo veliko sončne energije in hkrati ščiti pred neželenimi pogledi. Pri dnevni svetlobi je pogled v steklo od zunaj podoben pogledu v zrcalo. Folija polepša zunanjost stavb in steklenih fasad. Ponoči, ko je prižgana v prostoru luč, se zrcalni efekt vidi v prostoru. V nočnem času potrebujete drugo zaščito pred pogledi (žaluzije, rolete, temne zavese...).

Zaščita pred soncem

Steklo prepušča svetlobo in toploto sonca ter tako ustvarja stik z okolico. Ne zagotavlja zaščite pred premočno sončno svetlobo in pregrevanjem. Kompromis med zadostno količino svetlobe in toplote, ter hkratno zaščito se išče že od nekdaj. Folije proti sončnemu sevanju ščitijo pred prekomernim vdorom sončnih žarkov skozi steklo. Ta učinek je pomemben predvsem v prostorih z velikimi steklenimi in s soncem obsijanimi površinami, ki se zelo pregrevajo. Zato je potrebno poskrbeti za zaščito pred pregrevanjem.

Dejstvo je, da je strošek hlajenja kar 3-krat večji od stroška ogrevanja! ("Klimatska naprava hladilne moči 12 kW s koeficientom COP 3.6 porabi v 24 urah za približno 10 € elektrike, v enem mesecu 300 €. Redni letni servis enostavnih klimatskih naprav v gospodinjstvu stane med 50 in 100 €." - iz revije Varčujem z energijo, marec 2013).
Poleg prihranka na računu za električno energijo, boste prispevali tudi k zmanjšanju onesnaženosti okolja, povezanim s pridobivanjem električne energije. Z uporabo folij se tudi izognete potrebi po zatemnevanju prostorov z roletami (ki zaustavljajo sončno svetlobo) in posledično prekomerni uporabi umetne svetlobe, ter dodatnim stroškom zaradi notranje osvetlitve.

Varnostna zaščita

Varnostne folije so tanke, prozorne in dodatno ojačane, izdelane iz poliestrske strukture.  Razvite so posebej za zaščito pred terorističnimi napadi ali industrijskimi eksplozijami. Bistveno pripomorejo k zaščiti kritičnih objektov kot so: letališča, bolnice, šole, banke, poslovne zgradbe. 

Varnost ljudi in premoženja je danes bistvenega pomena. Steklo je lahko nevarno, če se razbije. Še posebej ostri delci, ki lahko ogrozijo zdravje. Zaščita pred poškodbami pri padcih ali nenamernemu kontaktu s steklom - npr. otroci, ki se igrajo, se spotaknejo in prebijejo stekleno površino.
Varnostna zaščita stekla pri namernem razbitju: zaščita pred razbitjem in poškodbami okna, steklenih vrat v primeru demonstracij, vlomov.

 

Niste našli odgovora, ki ste ga iskali? Pokličite nas na 041 933 981!

Pogosta vprašanja

[profiler]
Memory usage: real: 35127296, emalloc: 34414080
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem